torsdag den 29. oktober 2009

Vildt i Bredgade af Anders Hjort

Den franske restaurant, som har en af byens største vinkældre og er et af de fineste brasserier i byen, har nemlig fået et samarbejde op at køre om leverance af vildt direkte fra slottet Schackenborg.

Og det er ikke blot ænder og råvildt, der som noget helt nyt bliver serveret hos Le Sommelier. Fra i dag sætter toprestauranten bl.a. kronvildt, sikahjort, snepper, bekkasin og agerhøns på menuen.

Vildtet kommer fra de bedste jagtmarker
Chefkok på Le Sommelier, Francis Cardeneau, ser frem til at bruge mere vildt i køkkenet på Le Sommelier.

»Det er som at være hjemme. Det var min først tanke, da jeg så leverancen af flere hundrede kilo vildt kød midt i København. Fransk gastronomi og vildt hører uløseligt sammen. Men ikke for enhver pris«, siger Francis Cardenau. Og fortsætter:

»Det er ofte svært at få fat i store mængder vildt, men den nye aftale giver nu anledning til også at komme ind og få nogle af de mest eksklusive leverancer fra de bedste jagtmarker«.

Danmark er et jægerland
For de fire kompagnoner bag Le Sommelier, Jesper Boelskifte, Erik Gemal, Rasmus Oubæk og Francis Cardenau, er det passionen for godt kød, der har bragt vildt på menukortet på deres restaurant, som har en Bib Gourmand i Michelinguiden.

Aftalen kom i hus, fordi Jesper Boelskifte og Mikkel Glahn fra Le Sommeliers søsterrestaurant Mash med deres stigende interesse for jagt har været på flere besøg og jagter ved Schackenborg.

Danmark er et jægerland. Der er rigtig mange tusinde jagtinteresserede i Danmark, og der kommer hele tiden flere til i alle aldre. Jeg tror, at både disse jægere og alle andre med smag og respekt for vildt har kigget langt efter en restaurant med et bredt sortiment af vildt«, siger Mikkel Glahn.

Vil man smage den nye vildtmenu, kan man booke bord på Le Sommelier på www.lesommelier.dk  og telefon 33 11 45 15.

Ingen kommentarer: